Proiecte Erasmus


RAPORT NARATIV AL ACTIVITĂȚII ORGANIZATE ÎN CADRUL #ERASMUSDAYS

Vineri, 13 octombrie, la orele amiezii, sala de mese a Colegiului Național ”Teodor Neș” s-a umplut cu elevi din clasele a VIII-a și a IX-a de la profilul real, pentru a asista la marcarea evenimentului Erasmusdays. În aproximativ 60 de minute, profesorii care au deschis poarta proiectelor Erasmus pentru colegiul salontan le-au făcut elevilor un scurt rezumat al proiectelor europene și au diseminat cele trei programe Erasmus derulate de școală până în prezent, cu mobilități în Granada (Spania), Barcelos (Portugalia) și Paphos (Cipru). S-a făcut și o contabilizare a beneficiarilor proiectelor, constatându-se că la mobilitățile privind formarea profesională inițială în cadrul programului Erasmus Plus, în perioada 2014-2016 au participat 72 de elevi și 5 cadre didactice. S-au vizualizat prezentări PowerPoint, scurte filme realizate de elevii participanți la mobilități, precum și unele dintre produsele finite ale proiectelor finalizate (site-ul proiectului, broșuri, afișe, programe C++ și Visual Basic, etc.)

Cadrele didactice care au organizat evenimentul (Dana Canahai, Illyés Lajos, Zoe Nagy și Florentina Galea) împreună cu direcțiunea școlii i-au încurajat pe elevi să învețe bine și să desfășoare activități școlare și extrașcolare pentru a avea și ei șansa de a participa în viitor la un asemenea proiect european, în urma căruia să rămână cu multe cunoștințe și amintiri pe viață.

Activitatea a urmărit conștientizarea faptului că ErasmusPlus poate oferi oportunități interesante tinerilor aflați încă pe băncile școlii, și a subliniat ideea că merită să depui efort sporit pentru a atinge un vis.

În urma activității din cadrul campaniei dedicate celei de-a 30-a aniversări a programului ErasmusPlus, s-au făcut publice pe pagina de facebook a școlii o serie de imagini sugestive. De asemenea s-a trimis și un articol la ziarul local pentru a mediatiza mai bine programele Erasmus Plus, dar și imaginea publică a colegiului salontan. Articolul va apărea în numărul de vineri, 20 octombrie a publicației locale ”Jurnalul Salontan”.

Responsabil activitate, prof. Canahai Dana


Activități Erasmus Days