Pensionari

Vivant professores!

O absolvire de excepție la Colegiul Național „Teodor Neş”

Ultimul clopoțel sună nu doar pentru elevi. Cinci dintre profesorii Colegiului Național „Teodor Neş” își iau la acest final de an școlar diploma de absolvire a carierei didactice, ieșind la pensie. Omagierea colegilor care cu onoare și devotament și-au dus la capăt menirea de slujbași ai educării tinerei generații a constituit un prilej de emoție și bucurie, însoțite de inevitabile nostalgii.

Vineri, 20 iunie 2014, sunetul cristalin al clopoțelului a sunat pentru ultima dată pentru cinci dintre cadrele didactice de la Colegiul Național „Teodor Neș.”  De acum, domnii profesori Ioan Bejan, Gheorghe Iova, Gheorghe Handra, doamna profesoară Angela Pap și doamna învățătoare Maria Urghe și-au luat vacanța definitivă, intrând, după o viață petrecută în folosul educației, în binemeritata pensie. La ultimul consiliu profesoral, ținut joi, 19 iunie, conducerea colegiului împreună cu colectivul de profesori i-a omagiat pe „marii absolvenți ai școlii” – promoția 2014, oferindu-le câte o scrisoare de mulțumire și o plachetă comemorativă. Fiecare dintre distinșii colegi absolvenți a luat cuvântul și a depănat amintiri din anii ce au trecut, iar apoi am urmărit împreună o prezentare ce conținea citate celebre despre profesor și clișee din viața în școală a celor care de-acum nu vor mai măsura timpul cu unități precum „semestrul I” sau „vacanța de vară.”, după cum spunea domnul profesor Bejan. Un alt moment foarte emoționant a fost acela în care colegii din învățământul primar ne-au cântat în cor un cântec despre dascăli și pentru dascăli. La festivitatea de închidere a anului școlar, în fața elevilor pe care cu mare drag i-au îndrumat în acești ani, celor cinci viitori pensionari, li s-a înmânat o diplomă de excelență pentru profesionalismul și devotamentul de care au dat dovadă în întreaga activitate didactică.

Îi felicităm și pe această cale, urându-le viață lungă și frumoasă alături de familie, multă sănătate și să se bucure de tot ce e frumos în viață.

Voi încheia cu celebrul citat din Gaudeamus:

„Vivat academia!

Vivant professores!

Vivat membrum quodlibet;

Vivant membra quaelibet;

Semper sint in flore.”

Prof. Dana-Maria CanahaiLasă un răspuns