Informatii Utile

INFORMAȚII UTILE
Transferuri an școlar 2014-2015 

• cererile se depun până în data de 31.08.2014
• ele sunt însoțite de carnetul de elev vizat, cu toate mediile trecute si semnate de diriginte
• cererile se solutionează în data de 9.09.2014
• perioada examen de diferente este 10-12 septembrie
Condiții de transfer:
 1. Media 10 la purtare
 2. Media generală mai mare decât ultima medie din clasa în care se solicită transferul.
 3. Dacă numarul elevilor care solicita transferul e mai mare decât numarul de locuri se organizează concurs.

Program eliberare adeverințe absolvenți 2014

Adeverințele de Bac (Conform Ordinului Ministrului nr. 3838/11.07.2014, într-un singur exemplar!), foaia matricolă şi dosarul personal, se vor putea ridica începând cu data de 14 iulie 2014, între orele 8:00-16:00.

Manuale digitale pentru clasele I-II
Elevii de clasa I și a II-a vor avea la toamnă, pe bancă, alături de manualele noi, și varianta electronică a manualelor.
Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Remus Pricopie, care a precizat că au fost primite 10 oferte de manuale electronice pentru clasa I și 7 oferte de manuale electronice pentru clasa a II-a și că există timp suficient ca acestea să fie gata până începe școala. Manualele în format electronic reprezintă o premieră în învățământul românesc.
Manualele câştigătoare vor fi încărcate pe platforma www.manuale.edu.ro la 10 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Cadrele didactice vor putea accesa platforma şi vor selecta acele manualele pe care doresc să le utilizeze în fiecare şcoală. Comenzile vor fi realizate online de către unităţile de învăţământ pentru noile manuale, începând cu data de 15 august. Manualele noi vor ajunge în şcoli până la data de 15 septembrie 2014.
Precizăm că noile manuale (în format clasic şi în format digital) înlocuiesc manualele existente până la această dată, aprobate prin Ordinul de Ministru nr. 3885/2004. România este printre primele ţări europene care implementează manualele digitale, care vor fi disponibile şi online.

Lasă un răspuns