Bursa Flex

BURSA FLEX 2015


În toamna aceasta, American Councils a ajuns și în România și dorește să implementeze aici, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite, programul FLEX- Future Leaders Exchange Program. Programul este dedicat liceenilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a care îndeplinesc cumulativ condițiile de eligibilitate și presupune oferirea oportunității de a învăța timp de un an de zile într-un liceu din America, gratuit!
Toate informațiile referitoare la programul FLEX se regăsesc în documentele anexate acestui e-mail. Ne dorim să promovăm această oportunitate și în rândul liceenilor din județul Bihor și vă cerem sprijinul în acest sens.
Ne-ar fi de real folos dacă ați putea da informația mai departe către elevii din liceul dvs. și dacă ați posta-o pe site-ul școlii sau/și pe pagina de Facebook. Noi avem toată deschiderea să venim în județ pentru a merge în liceul dvs. și a discuta direct cu elevii, dacă se dorește acest lucru. Timpul de înscriere este scurt (până pe 16 octombrie 2015), motiv pentru care este important ca informația să ajungă la elevi în timp util. Dacă doriți să venim în liceul dvs. vă rugăm să ne scrieți și ne organizăm împreună.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 24 lea an de existență. În tot acest timp a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Acum, FLEX a ajuns și în România și oferă liceenilor români ce îndeplinesc crtieriile de selecție oportunitatea de a învăța și a trăi un an de zile în SUA. GRATUIT!

Candidații interesați de program și care îndeplinesc condițiile  de selecție sunt invitați să completeze o aplicație online preliminară disponibilă la adresa https://ais.americancouncils.org/flex până pe data de 16 Octombrie 2015. Reprezentanții Consiliilor Americane vor evalua toate aplicațiile primite și vor stabili lista semifinaliștilor pe parcursul lunii Noiembrie. Semifinaliștii vor primi o aplicație mai complexă spre completare, vor susține un test de limba engleză, vor trebui să redacteze un eseu și vor fi intervievați personal de stafful Consiliilor Americane.

Mai multe informații:
http://discoverflex.org/

Contact:
Eliza Chirilă
Country Representative
romania@americancouncils.eu
0769 698 696

Facebook
www.facebook.com/AmericanCouncilsRomania

FACTS:
Program creat în 1992.
Finanțat de Guvernul SUA.
Peste 24.000 de alumni.
Deadline înscriere 16 Octombrie.

Copyright © 2015 American Councils for International Education – Romania, All rights reserved.

Lasă un răspuns