Activități școlare

ACTIVITĂȚI 2014

ACTIVITĂȚI 2013

 

Joi, 21 noiembrie 2013 – Ziua Internațională a Filosofiei

Ziua Internatională a Filosofiei este sărbatorită, începând din 2002, în cea de a treia zi de joi a lunii noiembrie. După cum bine ştim cuvântul “filosofie” înseamnă “dragoste de înţelepciune”. Datorită doamnei profesoare Caramete Slava, colectivul clasei a XII-a D a reuşit să organizeze un mic eveniment dedicat filosofiei. Joi, 21 noiembrie 2013 colegii mei au îmbrăcat rolurile celor mai cunoscuţi filosofi ai timpului, au pregătit surprizele pentru elevii școlii și au aşteptat cu emoţii pauza mare, când urma să aratăm tuturor munca noastră din ultimele zile. Am început totul cu un mic filmuleţ, în care am prezentat evoluţia filosofiei de-a lungul timpului. {youtube}rXtWw0qcekk|600|450|0{/youtube}

Filmuleţul a fost pregatit de către Şolea Sabina căreia ţinem să îi mulţumim pentru efortul depus. Apoi, am prezentat câteva slide-uri, în care am oferit celor prezenți câteva informaţii despre cei mai cunoscuţi filosofi. Tot în această parte a activităţii, câţiva dintre noi ne-am costumat care mai de care pentru a-i imita pe filosofi precum: Immanuel Kant, Simmone de Beauvoire, Emil Cioran etc. Pe baza prezentării power point am adresat elevilor zece întrebări şi dorim să precizăm faptul că aceştia au fost foarte atenţi şi au răspuns corect, motiv pentru care i-am rasplătit cu câte o prăjiturică. Prăjiturile au fost făcute de catre Blaje Bianca, căreia, la fel dorim sa îi mulţumim din suflet. Pe lângă toate acestea colegele noastre (Ţirigan Diana şi Şolea Sabina) au pregătit două afișe frumos decorate, umplute de chipurile filosofilor români dar și străini.

Sperăm că activitatea noastră a fost utilă, relaxantă, amuzantă. Dorim să îi mulțumim doamnei profesoare Slava Caramete pentru răbdare, pentru încurajare și pentru că ne-a fost alături în această activitate, spunem noi frumoasă !

Bajgyik Evelina

Lasă un răspuns